fredag 7 mars 2014

Jag hjärta Tammerfors

Puh... ännu en vecka till ända. En intensiv, intensiv vecka. Ännu en sån. För att fira att det äntligen är fredagskväll tänkte jag sätta mig ner och tänka på två bra dagar vi hade förra veckan. Tammerfors! Varken vädret eller aktiviteterna var så värst fotogeniska, men man tager vad man haver. Det här gjorde vi för en och en halv vecka sen:


Vi satte oss i bilen och körde iväg så fort vi orkade komma oss iväg på morgonen. Vi bytte chaufför rättvist så alla som ville fick sätta sig bakom ratten. Trots det förekom det en och annan förfrågan om tid kvar till destinationen från baksätet. Inte alla förfrågningar var vänliga och artiga.När vi kom fram till Eden i Nokia proppade vi i oss lite yoghurt och mellanmålskex för att orka simma alla tre timmar som man fick. Förväntningarna var höga! Själva Eden var nu inte så speciellt, lite skamfilat och fullt med folk, men helt okej. Och vi hade jätteroligt! Än en gång - ajabaja, vad vi är dåliga på att komma oss till simhallen... borde faktiskt. För barnen njuter verkligen av vattnet!


När vi simmat tills vi var skrynkliga som russin begav vi oss in till stan. Det var hög tid för att hitta kvällsmat, men först checkade vi in på vårt lyxhotell (hrm, omenahotelli) och hittade ett totalt ostädat rum. Inte bara obäddad säng alltså, utan bordet fullt av ölburkar och golvet fullt av mikropizzapåsar. Och vi bara - yey, smart med budgethotell utan ens en reception att klaga i! Nä, vi ringde hotellets helpdesk och fick koden till ett annat - städat! - rum direkt, så inga problem. Omenahotelli är visserligen enkelt, men jag tycker faktiskt det funkar riktigt bra som familjehotell - superbra läge, lagom stort rum för vår familj och så finns det mikro, vattenkokare och rejält bord att äta morgonmål vid. Och en butik tvärs över gatan.


Men det var ju det där med maten. Det kändes alldeles bestämt i maggropen att vi måste ha pizza efter våra timmar i vattnet. Definitivt pizza. Det blev kotipizza (nejdå, ingen high-brow-semester det här inte). Och det var så g-o-t-t. Ah. Perfektion.


Och sen var det läggdags. Och barnen förstod inte alls varför vi bara skulle sova en natt på hotellet - och när de nu frågade förstod inte jag heller egentligen varför vi nödvändigtvis skulle ta det så kort...


På onsdagen blev det rätt mycket strosa i butiker, en del vila och slappa på rummet innan vi måste checka ut, kinamat och så lekparken som vi brukar se till att inte missa. När vi väl kom oss i bilen för att köra iväg till vår sista anhalt, Ikea, var klockan redan fem... Vi var visst inte så snabba. Men vi var ju inte i Tammerfors för att vara effektiva heller!


Effektiva var vi tydligen inte vid Ikea heller, för vi stannade bokstavligen till stängning. Då är det lägligt med hängmattor vid hämtlagret! Effektivt och effektivt förresten, vi gjorde oss ganska fattiga vid kassan, så det kanske kan räknas som lite effektivt ändå...

Och så körde vi hem! Femton minuter med överfnittriga ungar med kiss- och bajshumor i baksätet, sen blev det natt. Faktiskt inte alls någon dum tid på dygnet att köra med barn. Det var det! Precis det avbrott vi behövde. Även om den där Londonresan också hade varit helt okej...

Inga kommentarer: